Följ Bredbandsbolaget

Bredbandsbolaget miljardsatsar på fiber till en halv miljon villahushåll

Pressmeddelande   •   Apr 27, 2016 09:44 CEST

Bredbandsbolaget investerar miljarder på fibermarknaden för villor och genom investeringen förväntas man nå en halv miljon svenska hushåll. Miljardinvesteringen är driven av en stark kundefterfrågan men också av den snabbt växande fibermarkanden.

Idag når Bredbandsbolagets befintliga fiberinfrastruktur ca 1,5 miljoner hushåll och tillsammans med den kommande investeringen kommer bolaget att kunna leverera fiber till nära hälften av de svenska hushållen. Genom den redan väl utbyggda infrastrukturen som Bredbandbolaget har kommer man att kunna ta ut miljardinvesteringen på fibermarkanden på ett kostnadseffektivt sätt.

“Bredbandsbolaget är sedan grundandet starkt förknippat med snabbt internet. Bolaget har varit världsledande inom leverans av fiber, huvudsakligen till flerfamiljshus. Nu tar vi nästa steg och expanderar vårt erbjudande till villamarknaden” säger Jonas Jegerborn, chef Bredbandsbolaget

Bredbandsbolaget går nu ut med sitt erbjudande i 10 städer och man kommer inom kort att gå ut i ytterligare städer och områden. De första områdena kommer att vara uppkopplade innan sommaren.

”Vårt initiativ skapar en ny konkurrenssituation på fibermarknaden, en konkurrenssituation som är efterfrågad av flera kommuner där man börjar se en monopolsituation. Investeringen vi nu gör visar att vi är beredda att investera i utbyggnaden av den mycket viktiga infrastrukturen, som ska förse svenska folket med en snabb uppkoppling”, säger Jonas Jegerborn.

Journalister når presstjänsten på 08-41 01 00 40 och press@bredband.com

Om Bredbandsbolaget
Bredbandsbolaget erbjuder bredband med höga hastigheter för Internetaccess, telefoni, digital-tv och andra tjänster. Företaget har fler än 475 000 privat- och företagskunder i ett nät som omfattar två miljoner svenska hushåll. Bredbandsbolaget är också en av Sveriges största leverantörer av bredbandstelefoni med fler än 200 000 anslutna hushåll. Bolaget är en del av Telenor Sverige. www.bredbandsbolaget.se