Följ Bredbandsbolaget

Telenor ny tjänsteleverantör i IP-Onlys öppna och neutrala nät

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2015 15:47 CET

Telenor och IP-Only har tecknat ett rikstäckande avtal som innebär att Telenor lanserar bredband, TV och telefonitjänster i IP-Onlys öppna och neutrala fibernät med varumärkena Bredbandsbolaget, Canal Digital och Ownit. I och med avtalet med Telenor har IP-Only nu ett av marknadens starkaste utbud i vårt öppna stadsnät.

IP-Only miljardsatsar på utbyggnaden av öppna och neutrala fibernät i Sverige. Genom IP-Onlys helhetskoncept Smart Fiberstad integreras alla delar av samhället – från tätort till landsbygd, så att fler kan ta del av digitaliseringens möjligheter.

– Genom avtalet med Telenor kommer de kunder som ansluter sig till IP-Onlys öppna och neutrala fibernät att få tillgång till ett ännu större utbud av tjänster, innehåll och leverantörer, säger Klas Westholm ansvarig för svenska operatörer i IP-Onlys fibernät.

– IP-Onlys nationella satsning på utbygganden av öppna och neutrala fibernät gör dem till en självklar samarbetspartner för Telenor. Genom avtalet med IP-Only erbjuds kunderna i IP-Onlys alla stadsnät tillgång till Telenors olika bredbands-, TV- och telefonitjänster, säger Mats Lundqvist, affärsområdeschef bredband och tv-tjänster på Telenor.

Arbetet med lanseringen pågår för fullt, och ambitionen är att konsumenter ska kunna teckna bredbands-, TV- och telefonitjänster från Telenor i IP-Onlys öppna och neutrala fibernät under februari/mars månad.

Presskontakt IP-Only, Camila Buzaglo 070-545 32 69
Presskontakt Telenor Sverige AB Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om IP-Only 
IP-Only är en svensk infrastrukturoperatör, som bygger, driver, och äger fiberinfrastruktur i norden. IP-Only lägger grunden för det nya digitala samhället. Vårt fibernät förbinder de nordiska huvudstäderna Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors, samt många städer däremellan. IP-Only investerar i Sverige, här driver vi ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger ständigt ut ny fiberinfrastruktur.  Alla våra nät är öppna och neutrala. Genom IP-Onlys helhetskoncept Smart Fiberstad integreras alla delar av samhället i utbyggnaden av den nya digitala infrastrukturen – fiber. läs mer på IP-Only.se


Om Bredbandsbolaget

Bredbandsbolaget erbjuder bredband med höga hastigheter för Internetaccess, telefoni, digital-tv och andra tjänster. Företaget har fler än 475 000 privat- och företagskunder i ett nät som omfattar två miljoner svenska hushåll. Bredbandsbolaget är också en av Sveriges största leverantörer av bredbandstelefoni med fler än 200 000 anslutna hushåll. Bolaget är en del av Telenor Sverige. www.bredbandsbolaget.se